Bekendmaking eerste lokale ondernemers!

Vanaf 2 januari 2017 opent Cormet de deuren van de UvA en HvA en geeft samen met de lokale ondernemers invulling aan het nieuwe eten en drinken. Wij willen graag de eerste lokale helden aan jullie bekendmaken! Mogen wij jullie voorstellen aan:

snckbr

SNCKBR maakt met duurzame ingrediënten comfort food dat finger licking good, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en, waar mogelijk, glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch of veganistisch is – en altijd vrij van rommel blijft. Het is zelfs niet bereid in een omgeving waar rommel verwerkt wordt. Dito voor onze dranken. It’s the good, the bad and the healthy. Vanaf 2 januari te proeven op het Dr. Meurerhuis!

http://snckbr.com/


 

 

maslow-4-4

Tweelingbroer- en zus Raoul en Rivka startten een jaar geleden op het Science Park een nieuw avontuur: Maslow. Hun doel was om de huiskamer van Amsterdam te worden. Het volgende avontuur staat alweer voor de deur. Vanaf 2 januari laat Maslow zich zien op de UvA en HvA. De keuken is Midden-Oosters. Je kunt hier terecht voor pitabroodjes met heerlijke huisgemaakt humus, linzensoep en auberginesalade. Deze fantastische lokale ondernemer start op Roeterseiland.

http://www.maslowcafe.nl/


 

peperwortel

Peperwortel is gestart in 1995 door 2 vriendinnen met een liefde voor koken. Peperwortel is gevestigd in Amsterdam tegenover de Vondelkerk. Met de inmiddels opgebouwde ervaring is deze traiteur een bekende in Amsterdam. De keuken is divers, van o.a. Mediterraans tot Aziatisch en van Arabisch tot Hollands. Er wordt met heerlijke verse kruiden gekookt en de gerechten zijn flink op smaak. De heerlijke verse maaltijden, tapas, toetjes en quiches kun je binnenkort proeven op de UvA & HvA, want ook deze lokale ondernemer start vanaf 2 januari op Roeterseiland.

http://www.peperwortel.nl/


sapje_logo1

Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, fruit, specerijen, kruiden, zeewieren en superfoods, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Met veel liefde maken zij elke dag heerlijke en vooral gezonde sapcombinaties die je kunnen helpen bij het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. Sapje kun je proeven vanaf 2 januari bij alle Moyee cafés!

https://www.sap.je


kromkommer

Kromkommer redt groente die in andere gevallen verspild zou worden vanwege hun “looks”. Te krom, te dik, te klein, Kromkommer maakt van deze groenten heerlijke gerechten die weer op jouw bord terechtkomen. Vanaf 2 januari op de UvA & HvA.

www.kromkommer.com


 

pita-queen

De specialiteit van Pita Queen is jawel, pita broodjes. Eigengemaakte pitabroodjes (zowel spelt, volkoren als glutenvrij), misschien ken je deze wel van het restaurant Bo Cinq in Amsterdam.  Pita Queen heeft ook huisgemaakte quinoa biscuits in het assortiment. Deze worden net als de pitabroodjes door Pita Queen zelf bereid. Je kunt deze komen proeven vanaf 2 januari bij de UvA & HvA, Theo Thijsssenhuis.

http://www.pitaqueen.nl/


 

logobedford 3copy

Bedford + Delancey maakt al vanaf 1995 de lekkerste bagels, muffins en taarten in Amerikaanse stijl. De naam is een samenvoeging van Bedford Street en Delancey Street in New York, waar de lekkerste bagels vandaan komen. Echte verwennerij komt op de eerste plek. Met rietsuikers en Sucanat, en biologische bosbessen, havermout en rode bessen. De ingrediënten worden zoveel mogelijk ingekocht bij de lokale leveranciers. Kom proeven op de UvA HvA!

http://www.bedforddelancey.com/


 

bowls-en-buns

Bowls & Buns, geheel nieuw, opent binnenkort haar deuren in Amsterdam. Het plaatje laat al iets zien, we houden het verder nog even spannend! Vanaf 2 januari kun je Bowls en Buns aanschouwen op het Wibauthuis.

http://www.bowlsnbuns.com/


warung-wanto

Warung Wanto : ‘wereldvercateraar‘ Hendrawanto kookt (con)Fusion Indo Food.  Eten is voeding, niet alleen vulling. Heilzaam en lekker is het devies. Beleef de authentieke smaak van Indonesië in combinatie met een vleugje vrije geest. Love food, eat love! Vanaf 2 januari op het Nicolaes Tulphuis. 

http://www.wanto.nl