Verantwoord

Maatschappelijk verantwoord word je niet. Dat ben je. Het is een 'way of life'.

TomatenplantjeCormet is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001-2015 (kwaliteitsmanagementsystemen), ISO 14001-2015 (Milieumanagementsystemen) en ISO 26000 (MVO)

Het gaat ons niet alleen om het duurzame bekertje, servetje of broodje. We willen een stap verder zetten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat ook over de werknemer die zichzelf wil ontwikkelen, de kansarme jongere die een baan zoekt, onze gasten die we bewust maken van een gezond en vitaal leven, transparantie naar de opdrachtgever, een gezonde exploitatie en het bundelen van krachten met lokale bedrijven en ondernemers voor de innovatie van duurzame producten en diensten. Dat vindt u terug in onze formules. En dat is voor ons MVO.


Kroppen sla

Energie en klimaat

Cormet maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en koopt producten in die op een energiezuinige wijze zijn geteeld. Wij werken met partijen die regionaal de producten aanlevert, waardoor het aantal foodmiles van het transport zo laag mogelijk gehouden wordt.


Materialen en grondstoffen

Cormet wil het aandeel verpakkingsmaterialen de komende 2 jaar verder terugdringen. De nadruk ligt daarbij vooral in het terugdringen van monoverpakkingen. Hierover worden afspraken met fabrikanten en toeleveranciers gemaakt. Voor wat betreft bekers, broodverpakkingen, servetten en schoonmaakmiddelen werkt Cormet met hoogwaardige, 100% biologisch afbreekbare producten, die een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Grondstoffen


Broccoli

Water en bodem

Cormet maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische, regionale en lokale producten om de belasting voor het milieu van het produceren en vervoer zo minimaal mogelijk te houden. Door te werken met de seizoenskalender voor groente en fruit, maken wij gebruik van wat de natuur ons op dit moment te bieden heeft.


Natuur, biodiversiteit en ruimte

Bij de inkoop van producten draait het om het beperken van verlies van biodiversiteit, zoals bij het vangen of kweken van vis. Om deze reden koopt Cormet bijvoorbeeld uitsluitend vis in, die voldoet aan de vereiste keurmerken.

Tonijn


Koeien

Gezondheid en welzijn van dieren

Bij de inkoop van producten houden wij er rekening mee dat dieren op een verantwoorde wijze zijn gehouden. Denk daarbij aan scharrelvlees, scharreleieren etc. Daarom koopt Cormet vlees en eieren in die voldoen aan de vereiste keurmerken.