Gezonde schoolkantine

De school heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van leerlingen en studenten. Ook op het gebied van voeding.afbeeldingen-website

Wensen

Veel jongeren geven zelf aan graag gezond en verantwoord te willen eten. Dan is het van belang dat die keuze ook gemaakt kan worden. Wij streven naar een gezonde schoolkantine. Samen met onze partners op onderwijsinstellingen werken wij er hard aan om van de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze te maken.

Zichtbaar aanbod 

Dat houdt in dat wij er samen met de onderwijsinstelling voor zorgen dat 75% van het zichtbare aanbod bestaat uit betere keuze producten. Denk bijvoorbeeld aan: verantwoorde belegde broodjes, smoothies, verse sappen, groente, fruit en caloriearme dranken. Hiervoor worden de school en Cormet beloond met de Schoolkantine Schaal, die uitgereikt wordt door de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum. 

Betere keuze product

Wij bieden minstens één betere keuze product aan per productgroep. En deze producten liggen op opvallende plaatsen. Op deze manier maken wij van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze. Daarnaast is water altijd ruim voldoende verkrijgbaar.

Nudging

Daarnaast passen we ook de indeling van het restaurant aan. Door optimalisatie van deze indeling creëren we veel meer versbeleving. Het ongezonde aanbod blijven we aanbieden omdat we de gast zelf de keuze willen geven, maar dit aanbod van onder andere snoep, koek, chips en chocolade is kleiner en bieden we minder aantrekkelijk aan in prijs en presentatie. 

“Het aanbod is sterk verbeterd naar de gezonde kant. Belangrijk daarbij is dat gezond ook lekker is. De hele uitstraling en manier van presenteren (The GreenHouse, red.) nodigt daarbij uit om gezonde producten te kiezen en in de kantine te gaan zitten.

Bewustwording van gezonde voeding gebeurt daarnaast in de lessen Loopbaan Burgerschap, waarin bij alle opleidingen in het onderwijsleerprogramma voeding behandeld wordt. Het aanbod in de kantine is het verlengstuk hiervan.”

Blijven verbeteren

Cormet blijft zich verbeteren: door de nauwe samenwerking met opdrachtgevers en goede contacten met studenten en medewerkers, blijven we op de hoogte wat er speelt en zorgen we voor ontwikkeling in de maatschappij. 

Meer weten of de mogelijkheden voor úw onderwijsinstelling? Neem contact met ons op.

 

25 gezonde schoolkantine schalen
75% gezond aanbod
3 smileys voor bewustwording